Khamis, 16 April 2015

professional assessment examination (1) : bem workshop

hello semua, selamat petang...

minggu yang lepas, hari Sabtu pagi. aku berkesempatan menghadiri satu kursus yang telah dikelola oleh Board of Engineer Malaysi (BEM) berkenaan dengan Professional Assessment Examination (PAE) yang berlansung di Menara Matrade, Jalan Duta Kuala Lumpur. 

workshop ni simple je. beberapa orang speaker berjawatan Professional Engineer tampil untuk memberi keterangan dan panduan berkenaan dengan prosedur yang perlu dilalui oleh sesiapa Graduate Engineer yang berminat nak menjadi Professional Engineer.


ni die hand-out yang perlu semasa workshop.
tersama color dengan personal file aku plak. hehe

Board of Engineer sekarang ni tengah tour dengan kursus ni tau. mereka; in the team sedang jelajah ke seluruh Malaysia bermula dengan Kuala Lumpur dan berakhir dengan Petaling Jaya.

tujuan macam biase la, memberi pendedahan kepada Graduate Engineer disamping berkongsi pengalaman mereka semasa menjalankan Professional Assessment Examination ni. 

so, sesiapa berminat masih boleh mendaftar. boleh semak Fan Page Facebook "Board of Engineer Malaysia" or klik link ni Board of Engineer Malaysia untuk maklumat lebih lanjut. 

Pilih Gambar ni untuk detail dan pendaftaran 

kesimpulan die dari workshop yang aku hadiri tu ialah, yup Graduate Engineer dialu-alukan untuk mendaftar sebagai Professional Engineer. kite orang muda, mungkin boleh buat satu evolusi untuk kerja-kerja pembinaan di Malaysia kan. siapa tahu?

bersemangat la jugak balik kursus tu aku prepare report bagai. siap buat isi-isi penting dalam buku nota la ape la. 

tapi dah seminggu ni, melemau la pulak. hahaha.

oh, another thing to tell is bayaran workshop ni RM50 je; provide sarapan pagi. sebab setengah hari je kan. dapat 4 CPD point. boleh guna waktu kumpul mana nak ambil assessment nanti. 

ok. tu je nak berkongsi.

minta tunjuk ajar semua, kbai.